10.02.1999

Maksuperuste - Päätöksiin liittyvät suoritemaksut

Ympäristökeskuksen menettely kaavamuutosasiassa

Ympäristökeskus oli tulkinnut kantelijan lähettämät kirjeet valituksiksi ja perinyt ympäristöministeriön valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n nojalla antaman päätöksen mukaisen 400 mk:n maksun päätöstä kohden.

Kantelijan lähettämien kirjeiden sisältö oli ollut tulkinnanvarainen ja niiden katsominen valituskirjeiksi oli ollut ajateltavissa. Ympäristökeskus oli kuitenkin myöhemmin arvioinut kirjelmät kantelukirjoituksiksi ja viitaten hallintomenettelylain 26 §:n asiavirheen korjaamiseen poistanut tekemänsä kaksi päätöstä. Samalla se oli poistanut kantelijalle määrätyt päätöksiin liittyvät suoritemaksut yhteensä 800 mk. Kantelijan kirjoitusten tulkinnanvaraisuudesta johtuen asia ei antanut aihetta toimenpiteisiin apulaisoikeuskanslerin taholta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.