05.02.1999

Kanteluasian käsittely

Menettely kantelun käsittelyssä

Lääninhallitus oli asianmukaisesti ryhtynyt käsittelemään sille 1990 tullutta kirjoitusta kanteluna. Kirjoituksen laatijan tiedusteluun lääninhallitus oli 1998 vastannut, että asia oli finalisoitu 1993. Asiakirjoja ei kuitenkaan ollut jostain syystä arkistoitu eikä lääninhallituksen mahdollista ratkaisua näin ollen löytynyt. Kirjoituksen aihepiiriin kuuluvia asioita tuolloin käsitellyt virkamies oli jäänyt eläkkeelle.

Apulaisoikeuskanslerin varamies on kiinnittänyt lääninhallituksen huomiota oikeisiin menettelytapoihin kantelun käsittelyn yhteydessä. Kirjoittajalle olisi tullut aikanaan toimittaa vastaus kirjoitukseensa. Tämä lääninhallituksen velvollisuus oli kokonaan riippumaton siitä, miten lääninhallitus arvioi kirjoituksessa esitetyt asiat, esimerkiksi ryhtyikö lääninhallitus asiassa joihinkin toimenpiteisiin vai ei. Lisäksi viranomaisen tulee tehdä sen käsiteltävänä olleesta kanteluasiasta kirjaamismerkinnät ja säilyttää jutun asiakirjat niin että viranomainen jälkikäteen pystyy selvittämään ainakin sen, mistä on kanneltu ja minkälaisen ratkaisun viranomainen on kantelun johdosta tehnyt.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.