08.02.1999

Kuluttajansuoja - Sopimusehdot

Sopimusehtojen kohtuullisuus

Kaupungin rakennusviraston ympäristötuotanto oli tehnyt sopimuksesta kiinteistöjen vastuulle kuuluvia talvikunnossapitoja puhtaanapitotöitä. Työt perustuivat kiinteistöjen ja ympäristötuotannon välisiin sopimuksiin ja olivat kiinteistöille vapaaehtoisia. Sopimusehdoissa oli kuitenkin eräitä kohtia, joiden ei voitu katsoa olevan kuluttajansuojalain mukaisia. Kuluttaja-asiamies oli lähettänyt sopimusehtoja koskevan kirjeensä tiedoksi oikeuskanslerille.

Ratkaisussaan oikeuskansleri on hankkimansa selvitysten perusteella todennut, että kansalaisten oikeusturvan kannalta on tärkeää, että julkisen hallintoviranomaisen käyttämät sopimusehdot eivät ole ristiriidassa kuluttajansuojalain eikä kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien käyttämien sopimusehtojen kanssa. Rakennusviraston huomiota on kiinnitetty siihen, että mainitut sopimusehdot ovat kuluttajansuojalain mukaisia eivätkä kuluttajien kannalta kohtuuttomia.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.