05.01.1999

Asiakirjajulkisuus - Viranomaisen hallussa olevat hakemukset

Viranomaisen menettely asiakirjain julkisuutta koskevassa asiassa

Rakennustarkastaja oli kieltäytynyt luovuttamasta toisen henkilön rakennuspäätökseen liittyviä piirustuksia kantelijalle. Kieltäytymisestä rakennustarkastaja ei ollut antanut kirjallista päätöstä. Kantelijan oli tosin sallittu tutustua lupapäätökseen ja sen liitteenä oleviin piirustuksiin rakennusneuvonnan toimipisteessä.

Yleisten asiakirjain julkisuudesta annetun lain 8 §:n perusteella rakennustarkastajan olisi tullut ilmoittaa kieltäytymispäätöksensä kirjallisesti, jotta kantelija olisi voinut, niin halutessaan, valittaa siinä järjestyksessä kuin rakennustarkastajan päätöksiin yleensä haetaan muutosta. Rakennustarkastajan huomiota kiinnitetty yleisten asiakirjain julkisuudesta annetun lain säännösten oikean soveltamisen tärkeyteen kansalaisten kannalta.

AsiakJulkL 2 ja 8 §:t

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.