27.01.1999

Tiedoksianto - Poikkeuslupa - Ympäristöministeriö

Kannanotto ympäristöministeriön menettelystä poikkeusluvan tiedoksiantamisessa

Ympäristöministeriö oli vastoin omaksumaansa käytäntöä jättänyt lähettämättä tiedon valitusten johdosta myöntämistään poikkeusluvista naapureille, jotka olivat vastustaneet puheena olevia hakemuksia.

Apulaisoikeuskansleri on kiinnittänyt ympäristöministeriön päätöksen valmisteluun ja tekemiseen osallistuneen ylijohtajan ja hallitusneuvoksen huomiota tarkkuuteen, jota ministeriön omaksuman menettelyn noudattaminen edellyttää. Oikeaksi todistettujen päätösjäljennösten mukaan ympäristöministeriön päätös tuli lähettää tiedoksi kunnanhallitukselle ja alueelliselle ympäristökeskukselle. Näin ollen, kun muuta ei ollut esitetty, päätöskappaleita ja niitä koskevia jäljennöksiä valmisteltaessa ja allekirjoitettaessa oli jäänyt kiinnittämättä riittävästi huomiota tiedoksiantamista koskeviin merkintöihin, jolloin oli jäänyt havaitsematta, että omaksuttu käytäntö olisi vaatinut laajemman jakelun.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.