27.01.1999

Valitus - Uusi määräaika

Uuden määräajan asettaminen valitusta varten

Käräjäoikeuden laamannin käsiteltävänä olleessa riita-asiassa oli pidennetty valituksen määräaikaa vastaajien osalta kaksi ja kantajien osalta neljä kertaa. Yhden mainituista pidennyksistä oli laamannin loman aikana myöntänyt käräjätuomari. Lisäksi laamanni oli antanut kahdessa riita-asiassa varaustodistukset, koska hän ei ollut pystynyt määräajassa toimittamaan valitusta varten pöytäkirjoja hakijoille.

Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan todennut, että puheena olevaa asiaa samoin kuin erästä toista saman käräjäoikeuden käräjätuomarin menettelyä koskenutta asiaa käsiteltäessä oli ilmennyt, että käräjäoikeudessa oli varaustodistuksia jouduttu antamaan suhteellisen usein. Muutoinkin käräjäoikeudessa oli havaittu eräiden muutoksenhaku-asioiden viipyneen, mikä ilmeni uuden määräajan asettamista koskevien hakemusten määrässä. Laamannin tehtävänä viraston päällikkönä oli osaltaan huolehtia siitä, että asioiden käsitteleminen käräjäoikeudessa ei viivästy. Laamannin huomiota kiinnitetty edellä lausuttuun arvosteluun sekä varaustodistusten antamisessa että uusien määräaikojen asettamisessa noudatetusta menettelystä käräjäoikeudessa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.