20.11.1998

Toimeentulotuki - Asumismenot - Omavastuuosuus

Asumismenojen omavastuuosuuden perustuslainmukaisuus

Kantelukirjoituksessa oli tiedusteltu toimeentulolain (1412/1997) 7 §:n 2 momentissa säädetyn toimeentulotuen perusosaan sisällytetyn asumismenojen seitsemän prosentin omavastuuosuuden perustuslainmukaisuutta.

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisussa on todettu, että perustuslakivaliokunta oli lausunnossaan (nro 31/1997 vp) sosiaali- ja terveysvaliokunnalle hallituksen esityksestä 217/1997 vp laiksi toimeentulotuesta sekä laiksi sosiaalihuoltolain ja -asetuksen eräiden säännösten kumoamisesta arvioinut kyseistä omavastuuosuutta HM 15 a §:n kannalta.

Lausunnon mukaan omavastuuosuus ei sinänsä ollut ristiriidassa HM 15 a §:n kanssa, vaan siitä voitiin säätää tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.