04.11.1998

Eläkeoikeus - Kiinnityksen kuolettaminen

Kiinnityksen kuolettaminen ilman pantinhaltijan suostumusta

Käräjätuomari oli kuolettanut eläkeoikeuden kiinnityksen ilman kiinnityksenhaltijan suostumusta. Apulaisoikeuskansleri on kanteluasiaan antamassaan ratkaisussa todennut, että käräjätuomari oli kuolettaessaan kiinnityksen edellä kerrotusta puutteesta huolimatta menetellyt lain säännöksen vastaisesti. Käräjätuomaria huomautettu hänen virheellisestä menettelystään.

Lisäksi ratkaisussa oli todettu, että pääpiirteisen menettelyä koskevan neuvonnan antaminen siitä, miten virheellisestä virkatoimesta johtunut vahinko voidaan korvata, kuului viranomaisten yleisiin virkavelvollisuuksiin. Oikeusministeriö oli eräissä selvissä tapauksissa hakemuksesta maksanut korvauksen tuomarin virheellisestä menettelystä aiheutuneesta vahingosta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.