09.10.1998

Hyvä hallintotapa - Kirjeisiin vastaaminen - Asiakirjojen käsittely

Asiakirjojen huolellisesta käsittelystä

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ollut vastannut yksityisen henkilön kirjeeseen, jonka ministeriön alaisen viranomaisen Stakesin virkamies oli asiakirjojen mukaan siirtänyt ministeriön käsiteltäväksi. Asiaa kantelun johdosta selvitettäessä ilmeni, että kirjettä ei ollut koskaan diarioitu saapuneeksi ministeriössä; sitä ei ollut diarioitu myöskään Stakesissa. Kirjeen kohtaloa ei pystytty enemmälti selvittämään. Kirjoittajalle oli asian selvittelyn yhteydessä lähetetty asiallinen vastaus kirjeeseensä. Samalla ministeriö oli kiinnittänyt Stakesin huomiota erityisesti kirjaamisen tärkeyteen erilaisia kirjeitä vastaanotettaessa ja niitä siirrettäessä.

Apulaisoikeuskansleri on, todeten hyvään hallintotapaan kuuluvan yleissäännön olevan, että viranomaiselle tulleisiin kirjeisiin vastataan, vastaisen varalle kiinnittänyt sekä sosiaali- ja terveysministeriön että Stakesin huomiota erityisesti yksityisiltä kansalaisilta tulevien asiakirjojen huolelliseen käsittelyyn.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.