02.10.1998

Työsuojelutarkastus - Hyvä hallintotapa - Yhdenvertaisuusperiaate

Työsuojelutarkastuksen periaatteista

Työsuojelutarkastuksen suorittanut työsuojelupiirin työsuojeluinsinööri oli 1) jättänyt tilaisuudesta ilmoittamisen yksityisen yhdistyksen edustajan tehtäväksi, 2) merkinnyt työsuojelutarkastuksesta laatimaansa pöytäkirjaan sanotun yhdistyksen kaksi edustajaa tarkastuksen osanottajiksi asiantuntijoina, ja 3) vaatinut kahden läsnä olleen henkilön poistumista tilaisuudesta.

Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan arvioinut työsuojeluinsinöörin menettelyn seuraavasti: Työsuojeluinsinöörin 1 kohdassa kerrottu menettely oli hyvän hallintotavan vastaista. Toiseksi asian tutkinnan perusteella oli pidettävä selvänä, että 2 kohdassa mainitut henkilöt olivat olleet tarkastuksessa mukana erään osanottajan avustajina. Työsuojeluinsinöörin ei ollut katsottava menetelleen asianmukaisesti, kun hän merkitsi mainitut henkilöt pöytäkirjaan asiantuntijoiksi. Kolmanneksi kun yhdellä osanottajalla ei tiedonkulussa olleiden puutteiden vuoksi ollut ollut avustajaa, tilanne oli yhdenvertaisuusperiaatteen kannalta muodostunut arveluttavaksi tarkastustilaisuudessa, jossa toisella osapuolella oli tosiasiallisesti ollut kaksi avustajaa.

L työsuojeluhallinnosta 2 § 1 mom. 2 k

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.