29.09.1998

Ajokorttilupa - Ajokortti

Hakijan ohjauksesta ajokorttiasiassa

Poliisilaitos oli myöntänyt kantelijalle ajokorttiluvan. Kantelijalle oli kuitenkin syntynyt sellainen väärä käsitys, että poliisilaitos oli myöntänyt hänelle ajokortin, jonka saisi noutaa poliisilaitoksesta tiettynä päivänä. Väärinkäsityksen syntymiseen olivat vaikuttaneet muun ohella ajoneuvohallintokeskuksen harhaanjohtavasti laadittu lomake ja poliisilaitokselta kantelijalle annettu virheellisen tiedon sisältänyt lipuke.

Apulaisoikeuskanslerin varamies on kiinnittänyt poliisilaitoksen huomiota siihen, että lomakkeen harhaanjohtavuudesta huolimatta ajokorttilupahakemuksen tekijälle on annettava tieliikennelain 70-71 §:n mukainen ohjaus ajokortin saamisesta. Siten ajokorttilupaa koskevaa hakemusta jätettäessä hakijalle voidaan kyllä ilmoittaa, mistä ja milloin ajokortti on noudettavissa, mutta ajankohdan on selvästi kerrottava riippuvan laissa säädettyjen edellytysten täyttymisestä.

TieliikenneL 70 §
TieliikenneL 71 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.