03.09.1998

Vuokrankorotus

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen tekemä vuokrankorotus

Vuokrien korotusta koskeva hallituksen päätös oli valmisteltu hallituksen päätettäväksi ikäänkuin kyseessä olisi ollut vanhan luontaissuoritussäännön mukaiset palvelussuhdeasunnoksi vuokratut huoneistot. Kyseessä eivät kuitenkaan olleet mainittua tarkoitusta varten vuokratut huoneistot eikä tehdyissä uusituissa vuokrasopimusten ehdoissa ollut mainintaa siitä, että asuntojen vuokrataso oli vähintään luontoisetuarvojen minimitasolla. Näin ollen mainittu vuokrien korotusmenettely ei vastannut asuinhuoneistojen vuokrauksesta annetun lain 27 §:n mukaista menettelyä.

Sairaanhoitopiirin hallitus kumosi kokouksessaan omistuksessaan olevien asuntojen vuokrien korotusta koskevan päätöksen. Vuokralaisille palautettiin vuokrien korotukset siltä osin, kuin ne oli toteutettu voimassa olevien vuokrasopimusehtojen vastaisesti.

Oikeuskansleri on kiinnittänyt sairaanhoitopiirin hallituksen huomiota vuokrankorotuksista annettujen säännösten täsmälliseen noudattamiseen.

Asuinhuoneistojen vuokrauksesta annettu L 27 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.