16.06.1998

Tuomioistuimen menettely - Riita-asiain käsittely - Kutsu riita-asiain käsittelyyn

Käsittelypäivän siirrosta tuli hyvissä ajoin ilmoittaa asianosaisille

Kantelija oli ollut käräjäoikeudessa vastaajana velkomusasiassa. Kantajan pyynnöstä asian käsittely oli lykätty jatkettuun valmisteluistuntoon, koska kantaja halusi esittää selvitystä, joka ei ollut vielä valmis. Käsittelyä lykättäessä oli sovittu, että mikäli kantajan selvitys ei valmistuisi jatkettuun valmisteluistuntoon mennessä ja näin ollen käsittelypäivän siirtäminen olisi edelleen tarpeen, kantaja ilmoittaisi tästä hyvissä ajoin käräjäoikeudelle istunnon siirtämiseksi. Kantajan ilmoitus oli tullut niin myöhään, että vastaajaa ei ollut tavoitettu puhelimitse eikä kirjeitse, ja hän oli saapunut turhaan käräjäoikeuteen.

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisussa kiinnitettiin valmisteluistunnon puheenjohtajan huomiota istuntopäivien määräämiseen ja kutsujen toimittamiseen siten, että tieto käsittelypäivän siirrosta voidaan tarvittaessa varmasti ja riittävän hyvissä ajoin toimittaa asianosaiselle.

Oikeudenkäymiskaari 5 luku 15 ja 16 §
Oikeudenkäymiskaari 11 luku 3 a §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.