02.07.1998

Täytäntöönpanotoimet - Todistajanpalkkio - Viivästyminen

Täytäntöönpanotoimien joutuisuus sakkorangaistuksen täytäntöönpanoasiassa

Ulosottomiesten perittävänä oli ollut rikostuomio, jolla kaksi syytettyä oli yhteisvastuullisesti velvoitettu korvaamaan valtiolle valtion varoista suoritetut todistajanpalkkiot. Lääninhallitus oli hakenut päätöksen täytäntöönpanoa, kun vain toinen yhteisvelallisista oli suorittanut oman osuutensa. Ulosottoviranomaiset olivat pyrkineet perimään toiselta velalliselta hänen osuuttaan yhteisvastuullisesti maksettavaksi tuomitusta saatavasta ja osittain onnistuneet täytäntöönpanotoimissa. Täytäntöönpanotoimien kohdistaminen tältä osin vain toiseen velalliseen oli pitkittänyt saamisen perintää.

Ottaen huomioon sakkorangaistuksen täytäntöönpanosta annetussa asetuksessa säädetty joutuisuusvaatimus sekä ulosmitattujen varojen tilitykselle asetettu määräaika silloiset nimismiespiirit olisivat jo aikaisemmin voineet ryhtyä toimenpiteisiin jäännössaatavan perimiseksi suoraan toiselta yhteisvelalliselta. Nykyiselle kihlakunnanviraston ulosotto-osastolle on saatettu tiedoksi huomiot täytäntöönpanotoimilta edellytettävästä joutuisuudesta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.