01.10.1997

Kunnallishallinto - Taloudellinen tuki - Tasapuolisuus

Kunnan välittämän suhdannelainan jakaminen

Kunnanvaltuusto oli tehnyt päätöksen suhdannelainan ottamisesta ja sen jakamisesta edelleen kunnan myöntäminä lainoina yrityksille. Päätös ei edellyttänyt yleistä hakumenettelyä eikä tiedottamista yksittäisille yrityksille. Kunnanhallituksen tekemien valintaperusteiden mukaan laina oli tarkoitettu ensisijaisesti yrityksille, joilla oli omia tuotteita ja joilla oli työllistävä vaikutus kunnassa. Asianosaisen tiedustelusta huolimatta häntä ei ollut informoitu valintaperusteista eikä hänelle ollut myöskään myöhemmin selvitetty tehtyjen ratkaisujen perusteita.

Apulaisoikeuskanslerin päätöksessä esitetty käsitys tasapuolisuuden vaatimuksesta myös kunnallishallinnossa ja todettu, että viranomaisen velvollisuus esittää ratkaisuissaan riittävät perusteet olisi toteuduttava kaikissa tapauksissa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.