31.10.1997

Virantäyttö - Virkaehdotus - Viranhakijoiden oikeusturva

Virkaehdotuksen valmistelun tehokkuudesta

Yliopiston professorin virka julistettiin haettavaksi 22.4.1993 päättyvin hakuajoin. Tiedekuntaneuvosto ratkaisi asian tekemällä päätöksen virantäyttöasian raukeamisesta 6.3.1997 ja yliopiston kansleri antoi tarkastuspäätöksensä 14.10.1997.

Kanteluasiaan annetussa ratkaisussa on katsottu, että virantäyttöasian kokonaiskäsittelyaika oli hakijoiden kannalta ollut kohtuuttoman pitkä. Tämä oli johtunut osaksi siitä, että asian käsittelyvaiheita oli ollut runsaasti. Toisaalta tiedekuntaneuvosto ei yleisesti arvioiden ollut toiminut parhaalla mahdollisella tehokkuudella. Tiedekuntaneuvoston tietoon on saatettu apulaisoikeuskanslerin käsitys siitä, että virkaehdotuksen valmistelun tulisi olla viranhakijoiden oikeusturvan kannalta nykyistä tehokkaampaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.