24.09.1997

Esteellisyys - Asiantuntija - Hallintomenettelylaki

Esteellisyydestä ja hallintomenettelylain soveltamisalasta

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen tietoon saatettu apulaisoikeuskanslerin kanteluratkaisuun sisältyvä kanta siitä, että oikeusturvakeskuksen tulisi pysyville asiantuntijoilleen antamissa ohjeissa painottaa asianomaisen lääkärin omaa velvollisuutta esteellisyyskysymyksen ratkaisussa. Mikäli asiantuntija on oikeusturvakeskukselle esittänyt epäilynsä esteellisyydestään, oikeusturvakeskuksen tulisi ottaa epäily huomioon ja rajatapauksissa asiantuntijalausunto pyytää joltakin toiselta saman erityisalan pysyvältä asiantuntijalta.

Kanteluratkaisussa on viitattu myös korkeimman hallinto-oikeuden kantaan hallintomenettelylain esteellisyyssäännösten soveltuvuudesta terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen pysyviin asiantuntijoihin. Apulaisoikeuskanslerin ratkaisu on saatettu sosiaali- ja terveysministeriön tietoon varteenotettavaksi selvitettäessä esteellisyyssäännösten ja pysyviä asiantuntijoita koskevien säännösten kehittämistarvetta.

L terveydenhuollon oikeusturvakeskuksesta 6 â
HallintomenettelyL 10 â
KHO 29.5.1996/nro 1752

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.