16.09.1997

Syyttäjä - Poliisi - Yhteistoiminta

Poliisin ja syyttäjän yhteistoiminnan selkeydestä ja joutuisuudesta

Kihlakunnanviraston syyttäjien ja esitutkintaa suorittavien poliisimiesten tietoon on saatettu apulaisoikeuskanslerin varamiehen käsitys poliisin ja syyttäjän yhteistoiminnalta edellytettävästä selkeydestä ja joutuisuudesta.

Poliisi ei ollut selkeästi ilmoittanut syyttäjälle, että poliisin syyttäjälle lähettämää esitutkintapöytäkirjaa ei ollut lähetetty syyteharkinnan suorittamista varten vaan että poliisin tarkoituksena oli ollut saada tietoonsa syyttäjän kanta siitä, kuinka asiassa tuli edetä. Esitutkinta oli ollut syyteharkinnan suorittamista ajatellen selvästi puutteellinen. Tämän vuoksi myös syyttäjän olisi tullut joutuisasti ottaa yhteyttä poliisiin esitutkintapöytäkirjan johdosta. Syyttäjä oli palauttanut esitutkintapöytäkirjan poliisille lähes puolen vuoden kuluttua sen saapumisesta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.