26.05.1997

Yhdenvertaisuusperiaate - Maa-ainesten ottamisen valvonnan järjestäminen - Päätöksen perusteleminen - Siirto

Maa-ainesten ottamisen valvonnasta ja valvonnan tasapuolisuudesta

Kunnassa harjoitettua maa-ainesten ottamisen valvontaa oli pidetty puutteellisena siinä, ettei eräillä ottoalueilla ollut käyty kalenterivuoden aikana kertaakaan. Samalla oli esitetty näkökohtia valvontatoimen järjestämisestä muutoinkin. Valvontalautakunnan huomiota oli kiinnitetty erään tapauksen osalta siihen, että päätös olla ryhtymättä toimenpiteisiin luvattoman soranoton johdosta oli sinänsä perusteltavissa, joskaan ei yksistään niillä perusteilla, jotka valvontalautakunta oli esittänyt.

Kahden tapauksen osalta kunnan toimittamaa selvitystä pidettiin niin puutteellisena, ettei asioita voitu ottaa ratkaistavaksi. Sen vuoksi ja koska tilanteen arvioiminen saattoi edellyttää paikallisten olosuhteiden tuntemusta ja paikalla käymistä, asioiden käsittely siirrettiin alueelliselle ympäristökeskukselle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.