30.05.1997

Esitutkinta - Pakkokeinot - Kiinniottaminen

Epäillyn kiinniottaminen ja esitutkintatoimenpiteiden kiireellisyysjärjestys

Rikoksesta epäilty oli otettu etsintäkuulutuksen perusteella kiinni käräjäsalissa. Epäillyn kiinniottamisen tulee tapahtua hienotunteisuusperiaatteen mukaisesti. Kanteluasiassa mikään ei viitannut siihen, että epäillyn kiinniottaminen käräjäsalissa olisi ollut siten välttämätöntä, ettei samaa toimenpidettä olisi voitu hoitaa hienotunteisemmin oikeudenkäynnin jälkeen.

Epäillyn noin vuorokauden mittaista vapaudenmenetysaikaa voitiin pitää asian laatuun ja sen lopputulokseen nähden pitkänä. Silloin kun epäilty on vapaudenmenetyksen kohteena, esitutkintatoimenpiteet on suoritettava niin nopeasti kuin mahdollista. Esitetyt näkökohdat saatettu poliisipäällikön tietoon ja hänen alaisensa henkilökunnan koulutuksessa huomioon otettavaksi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.