19.05.1997

Ulkomailla asuva eläkeläinen - Eläkkeen ulosmittaus - Tiedoksiantaminen

Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan eläkkeen ulosmittauksesta

Avustava ulosottomies oli lähettänyt eläkkeen ulosmittauksesta ennakkoilmoitukset, ulosmittausilmoitukset ja valtion perimiskuitit ulosmittausvelalliselle sellaiseen osoitteeseen, joka oli ollut hänen voimassa oleva osoitteensa Suomessa. Ensimmäisen ennakkoilmoituksen jälkeen velallinen oli saanut vielä tarkempia tietoja ulosottoasioistaan, kun hän oli henkilökohtaisesti käynyt nimismiespiirissä, jossa oli tehty ulosottoselvitys.

Ulosottokäytäntöön viitaten apulaisoikeuskansleri on todennut, että kun kysymys on ulkomailla asuvasta eläkkeensaajasta ennakkoilmoitus voidaan lähettää velalliselle maksajan osoitteella ja että valtion perimiskuitti voidaan lähettää velalliselle maksajan kautta. Ulosmittausilmoitusta ei sen sijaan tarvitse velalliselle lähettää.

UL 3 luku 26 § 3 mom, 4 luku 18 e § 1 mom
A valtion perimiskuitista 2 § 2 mom
Oikeusministeriön yleiskirje 5/1989, no 3818/36/89 OM

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.