14.05.1997

Sivutoimet - Sivutoimilupa

Kaupunginjohtajan sivutoimet

Kaupungin virkasäännössä oli määräyksiä viranhaltijan oikeudesta pitää sivutoimia. Tapauksesta riippuen sivutoimen harjoittamiseen viranhaltijan oli pyydettävä joko lupa ylemmältä monijäseniseltä viranomaiselta tai tehtävä siitä ilmoitus viraston tai laitoksen päällikölle.

Kaupunginjohtaja oli valittu kaupungin asianomaisten toimielinten päätöksellä jäseneksi lähinnä erilaisten sosiaalialojen ja kulttuurialojen yhdistysten hallintoon. Hän oli katsonut olevansa kaupungin edustajana kyseisten yhdistysten johdossa. Sikäli kuin jäsenyydet olivat kaupunginhallituksen nimeämiä, ne eivät edellyttäneet kaupungin virkasäännön tarkoittamaa erillistä sivutoimilupaa. Jäsenyydestä muihin yhdistyksiin kaupunginjohtaja oli tehnyt kaupunginhallitukselle virkasäännön mukaisen ilmoituksen. Asia ei antanut apulaisoikeuskanslerin taholta aihetta toimenpiteisiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.