09.04.1997

Esteellisyys - Kunnanhallitus

Esteellisyyssäännöksistä kunnallishallinnossa

Kunnanhallituksen jäsen oli osallistunut kunnanhallituksen kokoukseen käsiteltäessä selvityksen antamista korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitusasiassa, vaikka hänet oli asian aiemmissa käsittelyvaiheissa katsottu esteelliseksi. Apulaisoikeuskansleri on, ottaen huomioon menettelystä saamansa selvitykset, kiinnittänyt kunnanhallituksen jäsenen huomiota vastaisen varalle tämän menettelyssä olleen virheellisyyden johdosta.

Samalla apulaisoikeuskansleri on todennut asian esittelijänä toimineen kunnanjohtajan ja kokouksen puheenjohtajan menettelyn osalta, että vaikka vastuu esteellisyyden esilleottamisesta on ensisijaisesti asianomaisella itsellään, myös heidän tehtävänä omalta osaltaan on pitää silmällä esteellisyyssäännösten varteenottamista asianmukaisella tavalla (973/1/96).

HallintomenettelyL 10 §
Kuntalaki 52 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.