22.04.1997

Hyvä hallintotapa - Kirjeisiin vastaaminen - Kohtuullinen aika

Kansalaiskirjeisiin vastattava kohtuullisessa ajassa

Ympäristöministeriöstä oli vastattu säädösten sisältöä koskeviin tiedusteluihin, ensin noin kahdeksan kuukauden kuluttua ja sitten lähes vuoden kuluttua. Ministeriö oli todennut, että kirjoittaja oli kirjallisten tiedustelujen välillä jo saanut suullisen vastauksen ja että ministeriössä töiden priorisoinnista johtuen kansalaiskirjeisiin vastaaminen oli jäänyt taka-alalle.

Apulaisoikeuskansleri on katsonut, että hyvään hallintotapaan kuuluvan yleissäännön mukaan viranomaisille tulleisiin kirjeisiin vastataan kohtuullisessa ajassa. Tässä tapauksessa tiedusteluihin vastaaminen ei ollut vaatinut selvitysten tekemistä tai muita erityisiä toimenpiteitä. Kirjoittajan ei voida katsoa saaneen vastausta tiedusteluihinsa kohtuullisessa ajassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.