09.04.1997

Ennakkoperintärekisteristä poistaminen - Kuuleminen - Päätöksen perusteleminen

Asianosaisen kuuleminen ja päätöksen perusteleminen

Lääninverovirasto oli poistanut verovelvollisen ennakkoperintärekisteristä veronmaksun olennaisen laiminlyönnin vuoksi. Asianosaista ei ollut asian johdosta kuultu ja päätös oli perusteiltaan niukka.

Apulaisoikeuskanslerin varamies on päätöksessään todennut, että ennakkoperintälaki (418/59) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen oli ollut rekisteristä poistettavan oikeusturvan kannalta puutteellinen. Ilmenneet puutteet oli lain tasoisin säännöksin muutettu ja asianosaisen kuulemisen osalta käytäntö oli kehittynyt 1.1.1997 voimaan tulleen ennakkoperintälain (1118/96) säännösten mukaiseksi. Ottaen huomioon päätöksen merkitys rekisteristä poistetulle lausuttu käsitys, että puutteellisista säännöksistä huolimatta menettelyssä olisi ollut otettava huomioon tehdyn päätöksen aikana voimassa olleen halLITUSMUODON 16 §:N 2 MOMENTISSA SääNNELTY OIKEUS TULLA KUULluksi ja päätösten perustelemisvelvollisuus.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.