25.04.1997

Yksityishenkilön velkajärjestely - Viivästyminen asian käsittelyssä - Maksuohjelman vahvistamisen viipyminen

Velkajärjestelyasian käsittelyn viipyminen

Kantelukirjoituksessa oli muun ohella ollut kysymys velkajärjestelyasian käsittelyn viipymisestä. Velkajärjestelyasian käsittely ei ollut edennyt noin kymmenen kuukauden aikana käräjäoikeudessa ja maksuohjelman vahvistaminen oli viivästynyt. Tätä ei ollut pidettävä kohtuullisena erityisesti velkojien kannalta.

Velkajärjestelyasian käsittelyaika oli myös kokonaisuutena arvioiden kestänyt liian pitkään sen ollessa yli kaksi vuotta. Käsittelyn viipymistä ei voitu pitää kohtuullisena, vaikka otettiin huomioon asian laatu sekä henkilöstöresursseista ja jutturuuhkasta annettu selvitys. Käräjäoikeuden huomiota on kiinnitetty asioiden käsittelyn edellyttämään joutuisuuteen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.