19.03.1997

Syyttämättä jättäminen - Uusi selvitys

Syyttämättä jättäminen uuden selvityksen perusteella

Kaupunginviskaali oli jättänyt asettamatta petoksesta syylliseksi epäillyn syytteeseen riittävän näytön puuttumisen vuoksi. Suoritetun lisätutkinnan jälkeen kaupunginviskaali oli ottannut asian uudelleen harkittavakseen ja jättänyt nyt syytteen nostamatta teon vähäisyyden perusteella.

Kaupunginviskaalin menettelyä arvosteltu, koska lisätutkinnassa ei ollut ilmennyt mitään sellaista, minkä perusteella hänen aiemman päätöksensä olisi voitu katsoa perustuneen olennaisesti puutteellisiin tai virheellisiin tietoihin. Rikoslain voimaanpanemisesta annetun asetuksen 15 d §:n 1 momentin sanamuoto ei sinänsä estä soveltamasta lainkohtaa myös syyttämättä jättämiseen silloin, kun asiassa ilmenneen uuden selvityksen mukaan aiempi päätös oli perustunut olennaisesti puutteellisiin tai virheellisiin tietoihin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.