31.01.1997

Yhdyskuntapalvelu - Lautamiehen vastuu

Selvityksen hankkiminen rikoksesta epäillyn soveltuvuudesta yhdyskuntapalveluun.

Käräjäoikeus oli kahdessa eri asiassa laamannin toimiessa puheenjohtajana laiminlyönyt huolehtia siitä, että rikoksesta epäillyn henkilön soveltuvuudesta yhdyskuntapalveluun hankitaan asianmukainen selvitys. Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan todennut, että lautamiehillä oli myös toimivalta sen suhteen, että mainittu selvitys hankitaan.

Tämän vuoksi laamannin huomiota oli kiinnitetty siihen, että tuomioistuimen oli viime kädessä huolehdittava siitä, että rikoksesta epäillyn henkilön soveltuvuudesta yhdyskuntapalveluun hankitaan asianmukainen selvitys. Samoin lautamiesten huomiota kiinnitettiin heidän toimivaltaansa päättää omalta osaltaan mainitun selvityksen hankkimisesta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.