24.01.1997

Hallintomenettely - Ratkaisu - Tiedoksiantaminen

Viranomaisen velvollisuudesta päätöksen tiedoksiantamiseen

Nimismiespiirin virkamiehet olivat kirjallisella hakemuksella panneet vireille lääninhallituksen poliisitoimistossa henkilökohtaisen palkanlisän maksamista koskevan asian. Erään virkamiehen puolesta samaan asiaan oli lähetetty myöhemmin kaksi lisäkirjoitusta, joissa asian käsittelemistä oli kiirehditty. Lääninhallituksen poliisitoimisto ei ollut antanut ratkaisua hakemukseen asianosaisille tiedoksi eikä poliisitoimistossa ollut ollut perusteita katsoa, että kirjoituksiin olisi annettu riittävä vastaus jo ennen ensimmäistä hakemusta pidetyn neuvottelun yhteydessä, kun asian käsittelyjärjestyksestä oli asianomaisten edustajien kesken keskusteltu.

Lääninpoliisineuvoksen huomiota kiinnitetty siihen, että myös poliisiorganisaation sisäisissä hallintomenettelyasioissa lääninhallituksen poliisitoimiston tulee huolehtia siitä, että sen ratkaisut annetaan asianmukaisesti asianosaisille tiedoksi. Samalla edellytetty lääninpoliisineuvoksen huolehtivan, että hakijat saavat hakemukseensa asianmukaisen vastauksen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.