29.01.1997

Syyttäjä - Julkisuus

Rikoksesta epäillyn ja siitä tuomitun valokuvan julkistaminen

Apulaisnimismies oli antanut julkisuuteen törkeistä petoksista epäillyn valokuvan oikeudenkäynnin aikana perustellen julkistamista siten, että valokuvan julkistaminen oli ollut välttämätöntä syytetyn rikollisen toiminnan laajuuden selvittämiseksi. Julkistamalla valokuva ja vetoamalla yleisöön tietojen saamiseksi oli palveltu myös jo jutussa asianomistajina olleiden henkilöiden oikeusturvaa, sillä näin hankittu selvitys parantaa myös heidän mahdollisuuksiaan saada vaatimuksensa toteutetuksi oikeudenkäynnissä.

Apulaisnimismies oli julkistanut tuomion julistamisen jälkeen tuoreen valokuvan tuomitusta perustellen julkistamista tuomitun mahdollisen vastaisen rikollisen toiminnan hankaloittamisella. Vaikka apulaisoikeuskansleri ei ollutkaan yhtynyt kaikilta osilta apulaisnimismiehen käsitykseen valokuvan julkistamisen aiheellisuudesta tässä vaiheessa, asia ei ollut antanut aihetta toimenpiteisiin ottaen huomioon sen siihen mennessä jo saaman julkisuuden.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.