31.05.1996

Vankeusrangaistus - Täytäntöönpanon lykkääminen - Alistaminen

Vankeusrangaistuksen lykkäyspäätöksen alistaminen

Nimismies oli hylännyt kaksi vankeusrangaistuksen täytäntöönpanon lykkäystä koskevaa hakemusta, eikä ollut alistanut kielteisiä päätöksiä oikeusministeriölle, koska tuomittu oli jo aikaisemmin hakenut lykkäystä samoilla perusteilla ja ministeriö oli vahvistanut nimismiehen tekemät kielteiset päätökset.

Rangaistusten täytäntöönpanosta annetun lain 2 luvun 1 d §:n 3 momentissa (555/90) on lueteltu ne perusteet, jolloin päätöstä ei tarvinnut alistaa. Apulaisoikeuskansleri on lausunut käsityksenään, että myös uudet päätökset olisi tullut alistaa, kunnes oikeusministeriö oli edellä mainitun momentin 5)-kohdan nojalla tehnyt nimenomaisen alistamisen poissulkevan päätöksen. Samalla esitetty harkittavaksi oikeusministeriön vankeinhoito-osastolle, tulisiko tarkemmat virallisohjeet antaa siitä, miten ulosottomiehen vastaavanlaisessa tapauksessa tulee lain mukaan menetellä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.