10.05.1996

Kansalaisuuslaki - Ehdollinen kansalaistamispäätös - Jugoslavian liittotasavalta

Ehdon asettamisesta myönnettäessä Suomen kansalaisuutta

Vallinneen käytännön mukaan Jugoslavian liittotasavallan kansalaisille asetettiin heidän entisestä kansalaisuudestaan vapautumista koskeva ehto, kun heille myönnettiin Suomen kansalaisuus. Tilanne Jugoslavian liittotasavallassa oli kuitenkin sotatilan vuoksi erittäin sekava ja on edelleenkin epäselvä. Ehdossa asetettu vapautuminen ei näyttänyt tämän vuoksi käytännössä mahdolliselta.

Edellä mainittu käytäntö, joka perustui kansalaisuuslain harkintavaltaa antavan 4 §:n 3 momenttiin, on sittemmin otettu uudelleen arvioitavaksi. Nykytietojen valossa näytti todennäköiseltä, että Jugoslavian liittotasavallan kansalaisten kohdalla vapautumista koskevaa ehtoa ei enää sovelleta. Lain säännökset ja tarkoitus eivät aseta tällaiselle uudelle käytännölle oikeudellista estettä.

KansalaisuusL 4 § 3 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.