31.10.1995

Selvitysmies - Esteellisyys - Objektiviteettiperiaate

Kysymys selvitysmiehen esteellisyydestä

Opetusministeriö oli asettanut selvitysmiehen, jonka tehtävänä oli ollut tehdä ehdotus 20 %:n resurssivähennyksen kohdentamisesta lääketieteen koulutuksen kustannuksiin maassamme vuoteen 1998 mennessä.

Kantelussa oli esitetty selvitysmiehen esteellisyyttä koskevia väitteitä. Oikeuskansleri on asian arvioinnissa päätynyt siihen, että selvitysmies ei ollut ollut sellaisessa suhteessa Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, resurssien jakoa eri tiedekuntien kesken koskevaan kysymykseen tai kysymyksessä olevan valmistelutoiminnan kohteena olevaan asiaan muutoinkaan, että opetusministeriö asettamalla hänet selvitysmieheksi olisi toiminut vastoin objektiviteettiperiaatetta tai ylittänyt sille kuuluvan harkintavallan rajat.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.