14.12.1995

Toimeentulotuki - Opiskelija - Käsittelyn viipyminen

Opiskelijan toimeentulotukihakemuksen käsittelyn viipyminen

Sosiaalitoimiston ja sen sosiaalityöntekijän huomiota kiinnitetty toimeentulotukiasian joutuisaan käsittelyyn. Opiskelija oli ottanut joulukuun 1994 alussa yhteyttä sosiaalitoimistoon saadakseen toimeentulotukea kiireellisestä viisaudenhampaan leikkauksesta aiheutuvien kustannusten suorittamiseen. Toimeentulotukea oli myönnetty vasta 7.2.1995. Asiassa ei sosiaalitoimistossa ja sen sosiaalityöntekijän toimesta ollut menetelty sillä joutuisuudella, jota po. toimeentulotukiasian luonne olisi vaatinut.

Menettelyä sosiaalitoimistossa ei muutenkaan voitu pitää täysin asianmukaisena. Asiakkaan ikä ei saisi vaikuttaa palvelun laatuun sosiaalitoimistossa. Huomiota olisi tullut kiinnittää siihen, että toimeentulotuen hakija oli nuori henkilö, jolle olisi tullut antaa tietoja toimeentulotuen hakemista koskevassa asiassa yhdellä kertaa. Lisäksi huomiota olisi tullut kiinnittää siihen, että kysymyksessä oli ollut pikaista hoitoa vaativa toimenpide.

HM 5 § 1 ja 2 mom (969/95)

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.