16.11.1995

Verojen ja maksujen periminen - Katumaksu

Katumaksun periminen

Kaupunginhallitus oli määrännyt katumaksusta vastuulliseksi kommandiittiyhtiön, johon täytäntöönpano oli kohdistettu. Avustava ulosottomies oli puhelimitse tiedustellut, kohdistetaanko ulosotto myös vastuunalaiseen yhtiömieheen. Kaupungin pääkirjanpitäjä oli pyytänyt ulosmittausta.

Kunnalle suoritettavasta katumaksusta oli säädetty laissa 670/78, joka on kumottu lailla 657/92. Kyseessä on ollut julkisoikeudellinen maksu, jonka suuruuden ja maksuvelvolliset määräsi kaupunginhallitus. Maksuvelvolliseksi määrätyllä oli myös oikeus hakea muutosta päätökseen. Maksu perittiin suoraan kaupungille, joten perintää hoitaneen henkilön olisi pitänyt tuntea maksun määräämismenettely ja hänen olisi tullut tarkistaa, voitiinko täytäntöönpano laajentaa koskemaan myös sellaista henkilöä, jota kaupunginhallitus ei nimenomaisesti ollut määrännyt maksuvelvolliseksi. Pääkirjanpitäjän tietoon saatettu käsitys hänen menettelynsä virheellisyydestä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.