27.09.1995

Aukioloaika - Valitusosoitus - Kunnallinen eläkelaitos

Eläkelaitoksen toimiston aukioloajan merkitys eläkepäätökseen muutosta haettaessa

Koska julkisuudessa oli kiinnitetty huomiota siihen, että Kuntien eläkevakuutuksen ja samalla Kuntien eläkelautakunnan toimiston valtion virka-aikaa lyhyemmästä aukioloajasta ei eläkepäätöksiin liitettävässä valitusosoituksessa ole mainintaa ja että sanotusta seikasta saattoi olla seurauksena, ettei valitusta liian myöhään saapuneena tutkita (telefax), apulaisoikeuskansleri oli pyytänyt sisäasiainministeriötä hankkimaan sekä Kuntien eläkevakuutuksen että Kuntien eläkelautakunnan lausunnot ja antamaan oman lausuntonsa asiasta.

Saaduista lausunnoista kävi ilmi, että koska aukioloajoista tiedottamiseen oli kiinnitetty huomiota sekä Kuntien eläkevakuutuksen että Kuntien eläkelautakunnan päätösten valitusosoituksiin tullaan lisäämään tieto toimiston aukioloajoista. Kuntien eläkevakuutus on nyttemmin myös käynnistänyt yhteistoimintamenettelyn aukioloaikojen yhtenäistämisestä muiden työeläkelaitosten aukioloaikojen kanssa.

MääräaikaL 6 §
KVTEL 8 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.