27.09.1995

Käräjäoikeus - Haastehakemuksen täydennyskehotus

Haastehakemuksen täydennyskehotuksen täsmentämisestä

Itse velkomusasiaansa hoitanut kantaja oli haastehakemuksessaan maininnut isänsä perikunnan. Käräjäoikeuden ensimmäisessä haastehakemuksen täydennyskehotuksessa oli yksilöimättömästi vaadittu häntä ilmoittamaan "pesän osakkaiden nimet ja osoitteet". Kantaja oli käräjäoikeuden kansliaan toimimittamassaan täydennyksessä ilmoittanut olevansa ainoa pesän osakas. Koska hänen sisarensa oli kuollut, kantaja oli saattanut käsittää olevansa isänsä kuolinpesän ainoa osakas. Tämän johdosta käräjäoikeuden olisi toisessa täydennyskehotuksessa tullut nimenomaan mainita, että pyyntö oli tarkoittanut sisaren kuolinpesän osakkaita.

Laamannin ja käräjäoikeuden henkilökunnan tietoon saatettu apulaisoikeuskanslerin varamiehen käsitys siitä, että käräjäoikeuden täydennyskehotuksessa olisi ainakin jälkimmäisellä kerralla tullut yksiselitteisesti mainita, kenen kuolinpesän osakkaista oli kysymys.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.