18.09.1995

Kaupungin menettely - Asunto-olojen kehittäminen - Romaaniväestö

Kunnan toimenpiteet asunto-olojen kehittämiseksi

Kaupunginhallituksen huomiota kiinnitetty kunnan tehtäviin asunto-olojen kehittämisestä kunnan alueella ja romaaniväestön asunto-olojen parantamisesta. Myös romaaniväestön asunto-oloja tulisi parantaa muun asunto-olojen kehittämisen yhteydessä. Tätä varten kunnan tulee hankkia ostamalla tai vuokraamalla riittävässä määrin asuntoja. Asuntojen hankkimista varten kunnalle voidaan mm. valtion varoista myöntää korkotukilainoja.

Kaupunki ei ollut järjestänyt asukasvalintahallintoaan niin, että kaupungilla olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa ja järjestää asuntoja niille, jotka asuvat puutteellisesti tai ovat asunnottomia. Tilanne kaupungissa poikkesi tuntuvasti siitä, mitä asunto-olojen kehittämisestä annetussa laissa kunnan toimenpiteistä edellytetään.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.