27.04.1995

Halkomistoimitus - Sopimuksen vahvistaminen - Virheen korjaaminen

Toimitusinsinöörin menettelyä arvosteltu huolimattoman pöytäkirjaamisen johdosta

Halkomistoimituksen asianosaiset olivat toimituksessa sopineet, että viljelyskunnon tili tehdään työsuorituksena, mikä oli kirjattu toimituspöytäkirjaan. Toimituspöytäkirjasta ei ilmennyt, että toimitusmiehet olisivat vahvistaneet sopimuksen siten kuin jakolain 52 §n 2 momentissa on säädetty. Toimitusinsinöörin antaman selvityksen mukaan sopimus oli toimituksessa vahvistettu, mutta tätä ei ollut kirjattu pöytäkirjaan. Kiinteistörekisterin pitäjän esityksestä toimitusinsinööri oli jakolain 348b §:n mukaisesti päättänyt ottaa virheen korjaamis asian käsiteltäväksi ja virhe oli korjattu jakolain 348c §:ssä säädettyä menettelyä noudattaen.

Toimitusinsinöörin huomiota kiinnitetty siihen huolellisuuteen ja tarkkuuteen, mitä toimituksessa tehtävien sopimusten pöytäkirjaamiselta edellytetään.

JakoL 52 § 1 mom (625/88)
JakoL 348a § 2 mom sekä 348b ja 348c §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.