24.03.1995

Virantäyttö - Koululautakunta - Noudatettavat oikeuskäsitykset

Valitusviranomaisen oikeuskäsitysten noudattamisesta

Kouluhallitus oli peruskoulun yläasteen, lukion ja kansalaisopiston yhteisen kuvaamataidon aineenopettajan vaalia koskevassa asiassa katsonut, että vaalissa - jossa koululautakunnan suomenkielinen osasto oli valinnut virkaan X:n - oli sivuutettu taitavin ja soveliain hakija ja siten menetelty peruskoululain 58 §:n vastaisesti. Vaali oli kumottu ja asia palautettu koululautakunnan suomenkieliselle osastolle uutta käsittelyä varten. Koululautakunnan suomenkielinen osasto oli valinnut virkaan uudelleen X:n.

Uuteen valintapäätökseen myötävaikuttaneita koululautakunnan suomenkielisen osaston jäseniä huomautettu heidän virheellisestä menettelystään siinä, että hallintovalituksen kohteena olleessa asiassa ei valitusviranomaisen oikeuskäsitystä ollut noudatettu. Siitä poikkeamiselle tuli olla esitettävissä joko uutta selvitystä tai muuten erinomaisia perusteita.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.