27.01.1995

Virantäyttö - Koululautakunta - Noudatettavat oikeuskäsitykset

Ylimmän hallintotuomioistuimen oikeuskäsitysten noudattamisesta

Korkein hallinto-oikeus oli peruskoulun yläasteen rehtorin vaalia koskevassa asiassa katsonut, että kun otettiin huomioon hakija X:n monipuolinen koulutus ja pitkäaikainen kokemus opettajan tehtävissä sekä hänen vapaaehtoistyönsä peruskoulun toimintaan liittyvissä tehtävissä, koululautakunta oli valitessaan hakija Y:n syrjäyttänyt taitavimman ja soveliaimman. Opetushallituksen ja koululautakunnan päätökset oli kumottu ja asia oli palautettu koululautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi. Viran oltua uudelleen haettavana hakijoita oli ollut kaksi, joista koululautakunta oli valinnut virkaan Y:n.

Kunnanhallituksen ja sen välityksellä koululautakunnan tietoon saatettu käsitys siitä, että ylimmän hallintotuomioistuimen oikeuskäsityksiä on noudatettava.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.