05.01.1995

Ennakonpidätys - Muutosverokortti - Aikuisopintoraha

Aikuisopintorahasta toimitettava ennakonpidätys

Verovelvollinen oli esittänyt Kansaneläkelaitoksen opintotukikeskukselle muutosverokortin aikuisopintorahasta toimitettavan ennakonpidätyksen muuttamiseksi. Opintotukikeskus ei ollut ryhtynyt toimenpiteisiin ennakonpidätyksen muuttamiseksi vedoten atk-järjestelmänsä joustamattomuuteen, vaan oli ilmoittanut, että opintorahan saaja saa liikaa perityn ennakon takaisin aikanaan veronpalautuksena. Sittemmin opintotukikeskus oli käsitellyt ennakonpidätyksenmuutoksen manuaalisesti.

Kun verovelvollinen oli puoleltaan toiminut siten kun verohallituksen tapaukseen sovellettava päätös edellytti, olisi opintotukikeskuksen tullut ryhtyä asiassa viivytyksettä asian vaatimiin toimenpiteisiin.

VeroHp ennakonpidätyksen toimittamistavoista ja määrästä 15, 23 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.