25.10.1994

Muuntorangaistus - Haasteen tiedoksianto

Virheellisyys haasteen tiedoksiannossa

Muuntorangaistusasiassa vastaajalle tiedoksiannettuun haastetodistukseen oli merkitty asian käsittelypäivä ja raastuvanoikeuden osasto virheellisesti. Raastuvanoikeudelle annettuun haastetodistukseen tiedot oli korjattu asianmukaisiksi. Vastaaja ei ollut saapunut paikalle asiaa tuomioistuimessa käsiteltäessä. Sitä, oliko vastaaja saanut tiedon oikeasta käsittelypäivästä ja osastosta ei ollut pystytty lähinnä ajan kulumisen vuoksi selvittämään. Vastaaja oli muuntorangaistuksen määräämisen jälkeen, mutta ennen kuin hän oli alkanut suorittaa muuntorangaistusta, maksanut muunnetun sakon määrän kokonaisuudessaan, joten muuntorangaistus oli rauennut.

Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan todennut, että tiedoksiannon toimittaneen vanhemman rikoskonstaapelin mainitunlaista menettelyä ei voitu pitää asianmukaisena. Huomattuaan haastetodistuksen virheelliseksi, hänen olisi tullut varmistua siitä, että vastaajan tietoon saatettiin, mahdollisesti toimittamalla haastaminen uudelleen, oikeat tiedot asiassa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.