30.12.1994

Kunnanhallitus - Peruskoulu - Täytäntöönpano

Kunnanhallituksen menettely kouluasiaa koskevan päätöksen täytäntöönpanossa

Kunnanvaltuuston tehtyä peruskoulun lakkauttamista ja vastaavia piirirajojen muutoksia koskevat päätökset kunnanhallitus oli voinut valituksesta huolimatta panna päätökset täytäntöön. Kun lääninoikeus oli kumonnut kunnanvaltuuston päätökset lainvastaisina, kunnanhallitus ei ollut pannut tätä päätöstä täytäntöön.

Kunnanhallitukselle annettu huomautus virheellisestä menettelystä. Asiassa ei ollut merkitystä sillä, että kunnanvaltuusto oli kahta päivää ennen lääninoikeuden päätöstä tehnyt sittemmin lainvoimaiseksi tulleen päätöksen kunnan toimintasäännön hyväksymisestä. Siihen sisältyvä koulupiirien jako oli ollut samanlainen kuin lääninoikeuden lainvastaisina kumoamissa kunnanvaltuuston päätöksissä.

PeruskouluL 7 § 1 mom
PeruskouluL 8 § 1 mom
PeruskouluL 38 § 1 mom
KunnallisL 59 § 1 mom
KunnallisL 146 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.