19.12.1994

Toimitusmaksut - Kassapalvelujen suoritemaksut - Veron maksaminen

Kiinteistöveron maksun yhteydessä perityt toimitusmaksut

Lääninhallitus oli perinyt sille tehtyjen kiinteistöverosuoritusten yhteydessä muista lääninhallituksista poiketen kassapalvelujen suoritemaksuja. Lääninhallitus oli perustanut sanotun menettelynsä valtion maksuperustelakiin, sen perusteella annettuun sisäasiainministeriön päätökseen lääninhallituksen suoritteiden maksullisuudesta sekä tämän päätöksen perusteella tehtyyn lääninhallituksen päätökseen.

Lääninhallitusten velvollisuus verojen maksun vastaanottamiseen veronsaajan puolesta perustuu lainsäädäntöön. Valtion maksuperustelakia tai lääninhallituksen suoritteiden maksullisuudesta annettua sisäasiainministeriön päätöstä ei ole tarkoitettu sovellettavaksi siten, että verojen vastaanottamisesta perittäisiin lääninhallituksissa palvelumaksuja. Lääninhallitus oli keskeyttänyt verojen maksamisen yhteydessä aiheettoman kassapalvelumaksun perimisen.

Apulaisoikeuskansleri on ratkaisussaan kiinnittänyt lääninhallituksen huomiota kassapalvelujen suoritemaksuista annettujen määräysten täsmälliseen noudattamiseen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.