08.12.1994

Kalatautien ja -loisten torjunta - Tenojokisopimus - Saamelaisten elinolosuhteet ja toimeentulo - Kalansiirrot - Lupaharkinta

Kalatautien ja -loisten leviämisen ehkäiseminen pohjoisissa kunnissa

Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston huomiota on kiinnitetty siihen, että kalatautien ja -loisten leviämisen ehkäiseminen on tärkeä viranomaistehtävä. Sitä lisäävät ne kansainväliset sopimukset, joiden noudattamiseen Suomi on sitoutunut. Kalansiirtoa koskevassa lupapäätöksessä asetetuista ehdoista huolimatta kalaloinen oli levinnyt puheena olevalle vesistöalueelle.

Kalansiirtoa koskevia rajoituksia ja niistä haettuja poikkeuslupia käsiteltäessä tulisi noudattaa erityistä harkintaa. Mikäli mahdollisuus myöntää siirtoon poikkeuslupa säilyy, tulisi siirtolupaa koskevat ehdot määritellä niin tarkasti ja niiden asianmukainen noudattaminen varmistaa niin luotettavasti, että puheena olevan lohiloisen leviäminen estyy. Tähän liittyen saattaisi olla aihetta kehittää toimenpiteitä, joilla varmistetaan lupaehtoihin liittyvien näytteiden oton asianmukaisuus ja sitä kautta vahvistetaan uskoa näytteiden ottamiseen liittyvien toimenpiteiden puolueettomuuteen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.