12.12.1994

Virheellinen verotus - Arvioverotus

Sekaannus yhtiön verojen määräämisessä

Verovirastossa yhtiön verotus vuosilta 1988, 1989 ja 1990 oli määrätty arvioimalla. Yhtiöllä ei ollut varsinaista liiketoimintaa kesäkuun 1986 jälkeen, minkä vuoksi yhtiö ei ollut säännöllisesti tehnyt veroilmoituksia. Verotuspäätöksistä ei kuitenkaan tiedotettu yhtiölle.

Kyseiset virheellisesti määrätyt veroerät lääninverovirasto oli määrännyt perittäväksi ulosottoteitse ulosottovirastossa. Virheellisyydet oli valituksista välittämättä toistettu useita kertoja.

Veroviranomaisten toimintaa ei voitu pitää hyvän hallintotavan mukaisena, vaan yhtiön oikeusturva oli sen johdosta vaarantunut. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti veroviraston ja lääninveroviraston huomiota tarpeellisen huolellisuuden noudattamiseen verotusasioita käsitellessään.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.