01.12.1994

Muutoksenhaku - Vaatimukset - Perusteleminen

Lisäselvitys korkeimmalle oikeudelle

Apulaisnimismies oli lähettänyt oikeuskanslerinvirastoon asiakirjoja ja pyytänyt toimittamaan ne edelleen korkeimmalle oikeudelle siellä vireillä olevaan liiketoimintakiellon määräämistä koskevaan muutoksenhakemukseensa liittyen. Lisäselvityksen hän oli lähettänyt saatuaan tiedon muutoksenhaun johdosta annetusta vastauksesta. Toimitetussa lisäselvityksessä oli kysymys siitä, etteivät veroviranomaiset myöhemmin olleet saaneet kyseisten yhtiöiden kirjanpitoa tarkastettavakseen. Tämä oli tapahtunut myöhemmin kuin ne tapahtumat, joiden perusteella apulaisnimismies oli vaatinut vastaajan määräämistä liiketoimintakieltoon.

Apulaisnimismiehen ei ollut oikeudenkäymiskaaren 30 luvun 7 §:ssä edellytetyin tavoin katsottava esittäneen, mitkä seikat hän aikoi näyttää toteen lisäselvitykseen sisältyvillä uusilla todisteilla. Sen vuoksi lisäselvitystä ei toimitettu korkeimmalle oikeudelle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.