24.10.1994

Työttömyyspäivärahan maksaminen - Maksun keskeytys - Tiedusteluun vastaaminen

Työttömyyskassan valvovalle viranomaiselle esittämään menettelyohjepyyntöön vastaaminen

Työttömyyskassa oli ollut epätietoinen työttömyyspäivärahan maksamisen edellytyksistä ja oli pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosastolta neuvoa. Työttömyyskassa oli jäänyt odottamaan pyytämäänsä menettelyohjetta eikä näin ollen ollut tehnyt päätöstään päiväraha-asiassa. Maksupäätöksen viipyminen puolestaan oli vaikuttanut työttömyyspäivärahan hakijan työttömyysturvaan.

Apulaisoikeuskansleri on kanteluun antamassaan ratkaisussa, todettuaan, että työttömyyskassan tiedusteluun oli sittemmin sosiaali- ja terveysministeriöstä vastattu, painottanut sitä, että esillä olevan kaltaisiin, työttömyyskassojen toimintaa valvovalle ministeriölle lähetettyihin tiedusteluihin tulisi pyrkiä vastaamaan mahdollisuuksien mukaan jokseenkin välittömästi, jotta tiedustelun lähettänyt työttömyyskassa saattaisi nopeammin ryhtyä asian ja säännösten vaatimiin toimenpiteisiin ja henkilö, jonka työttömyysturvasta on kyse, saisi kohtuullisessa ajassa päätöksen asiassaan.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.