07.10.1994

Virantäyttö - Kelpoisuusvaatimukset - Esittelymuistio

Virantäyttöasioiden huolellisen valmistelun tärkeys

Opetusministeriö oli ryhtynyt täyttämään avoimeksi tullutta virkaa ilmoitusmenettelyä käyttäen, vaikka virka olisi tullut julistaa haettavaksi. Viran kelpoisuusvaatimusten pian tämän jälkeen muututtua aloitettua virantäyttömenettelyä oli jatkettu, vaikka menettely olisi tullut keskeyttää ja virka olisi tullut julistaa haettavaksi uudet kelpoisuussäännökset huomioonottaen. Virantäyttöä jatkettaessa valtioneuvoston yleisistuntoa varten laadittu esittelymuistio oli ollut puutteellinen muun ohessa siinä, ettei siitä selvästi ilmennyt, keitä virkaan ilmoittautuneista oli pidetty virkaan kelpoisina.

Ministeriön huomiota kiinnitetty vastaisen varalle yleensä virantäyttöasioiden ja erityisesti valtioneuvoston yleisistuntoon tulevien asioiden huolellisen valmistelun tärkeyteen.

VirkamiesA 1 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.